Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

Η απόγνωση μιας γιατρού: Πώς να πεις ότι το παιδί σας πέθανε σε τροχαίο…




Με μια ανάρτησή της πριν ακόμα ξημερώσει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebbok, η γιατρός του νοσοκομείου Χανίων, Κατερίνα Μανιμανάκη περιγράφει το δράμα που εκτυλίχθηκε σε κάποια από τις βραδινές εφημερίες της.

Με ύφος απόγνωσης σχολιάζει τον δύσκολο ρόλο των γιατρών που έρχονται αντιμέτωποι με όλο το συναισθηματικό βάρος στα αποτελέσματα των τροχαίων δυστυχημάτων. Περιστατικά για τα οποία καλούνται να υπερβούν τις δυνάμεις τους στο χειρουργείο, αλλά και να αναλάβουν την ανακοίνωση των δυσάρεστων στην οικογένεια.

Δείτε τι έγραψε τα ξημερώματα η γιατρός:

«Είναι 4 τα ξημερώματα περιμένοντας να μπει το τέταρτο έκτακτο χειρουργείο της εφημερίας. Μιας εφημερίας που για άλλη μια φορά έχει διαλύσει δυο οικογένειες, φίλους συγγενείς αλλά και εμάς.

Για άλλη μια φορά να πρέπει να ανακοινώνουμε τα χειρότερα νέα στους γονείς, για άλλη μια φορά για άλλη μια φορά για άλλη μια φορά… μάνα πατέρας πως να δεχτούν την απώλεια του παιδιού τους.

Για άλλη μια φορά εμείς εκεί δυνατοί; Να παλεύουμε… και ο αριθμός να φτάνει 35; ίσως και παραπάνω δεν ξέρω πια.

Δεν ξέρω γιατί γράφω τις σκέψεις μου … ίσως γιατί σκέφτομαι ότι έστω και ένα νέο παιδί αν τις διαβάσει μπορεί κάτι να αλλάξει μπορεί να καταλάβει ότι η ζωή του είναι μοναδική και πολύτιμη για όλους μας.

Καλή μας μέρα…»
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου