Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Πόσο κοστίζει μια έκτρωση;

Πόσο κοστίζει;



Τελευταια Ενημερωση: 12.06.2014

Τυπικά Κόστη
Το κόστος της άμβλωσης εξαρτάται από το είδος της άμβλωσης που εκτελείται και σε ποιο βαθμό έχει προχωρήσει η εγκυμοσύνη.


Για ασθενείς που δεν καλύπτονται από ασφάλιση , μια χειρουργική άμβλωση στο ιατρείο ή ιατρική άμβλωση στις 10 εβδομάδες συνήθως κοστίζει περίπου € 250 έως € 400. Στις 16 εβδομάδες , μια χειρουργική άμβλωση κοστίζει περίπου € 400 έως € 500 . Στις 20 εβδομάδες ή αργότερα , μια χειρουργική άμβλωση κοστίζει περίπου € 700 έως € 1.500 ή περισσότερο .
Οι περισσότερες αμβλώσεις (το  88%) γίνονται μέχρι την 13η εβδομάδα Ωστόσο , μερικές φορές κίνδυνοι για την υγεία ή άλλοι λόγοι ωθούν τις γυναίκες να επιδιώκουν αμβλώσεις σε μεταγενέστερο στάδιο. Μια άμβλωση συνήθως θεωρείται καθυστερημένη στις 20 εβδομάδες , και είναι πολύ πιο δύσκολο να βρείτε φορέα που θα την εκτελέσει στο δεύτερο τρίμηνο.
 Για τους ασθενείς που καλύπτονται από ασφάλιση , οι επιβαρύνσεις αφορούν μέρος του κόστους εγχείρισης (συνήθως μεταξύ € 10 και € 100), συνταγογράφησης φαρμάκων και ιατρικής επίσκεψης.

Εκλεκτική άμβλωση μερικές φορές καλύπτεται από ασφάλιση υγείας και ιδιαίτερα υπό ορισμένες συνθήκες , όπως ο βιασμός ή για λόγους υγείας . Πάντως, τα προγράμματα ποικίλουν , γι 'αυτό είναι σημαντικό να ελέγξετε με τον ασφαλιστή σας και την αντίστοιχη κλινική.

Τι θα πρέπει να περιλαμβάνεται
Υπάρχουν διάφοροι τύποι των αμβλώσεων που εμπίπτουν σε δύο ομάδες - χειρουργικές και ιατρικές .  Κατά την αναρρόφηση κενού  (τον πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο τύπο της χειρουργικής άμβλωσης) , η οποία μπορεί να γίνει μέχρι τις πρώτες 12 εβδομάδες , ο γιατρός εφαρμόζει τοπική αναισθησία , διαστέλλει τον τράχηλο της μήτρας  και χρησιμοποιεί ένα λεπτό σωλήνα με αναρρόφηση προς απομάκρυνση των περιεχομένων της μήτρας .  Κατά τη διαστολή και εκκένωση , η οποία συνήθως γίνεται κατά τις επόμενες 12 εβδομάδες, ο γιατρός χορηγεί τοπική ή γενική αναισθησία , χρησιμοποιεί ειδικό εξοπλισμό για να διαστείλει τον τράχηλο της μήτρας , χρησιμοποιεί ένα σωλήνα με αναρρόφηση για την αφαίρεση των ιστών και λαβίδες για να απομακρύνει τα μεγαλύτερα κομμάτια ιστού, και στη συνέχεια κάνει απόξυση  των τοιχωμάτων της μήτρας .

Κατά τις ιατρικές αμβλώσεις , οι γιατροί ορίζουν ένα ή συνδυασμό των φαρμάκων μιφεπριστόνης, μεθοτρεξάτης και μισοπροστόλης . Μερικές φορές, ένα φάρμακο χορηγείται στο ιατρείο και ένα δεύτερο λαμβάνεται στο σπίτι 24 έως 72 ώρες αργότερα , προκαλώντας αιμορραγία που μπορεί να μοιάζει με έντονη περίοδο. Μια επίσκεψη παρακολούθησης θα πρέπει να προγραμματιστεί δύο εβδομάδες αργότερα για επιβεβαίωση ότι η άμβλωση είναι πλήρης . Αυτό το είδος της άμβλωσης πρέπει να γίνεται μέσα στις πρώτα επτά έως εννέα εβδομάδες.
Ένα υπερηχογράφημα πριν τη χειρουργική επέμβαση , εργαστηριακές εξετάσεις και μια επίσκεψη παρακολούθησης συνήθως περιλαμβάνονται στη συμφωνηθείσα αμοιβή για την άμβλωση .

Πρόσθετα Κόστη
Μια ήπια καταστολή (αναισθησία λυκόφωτος), αντί τοπικής αναισθησίας, μπορεί να κοστίσει περίπου € 70 επιπλέον.
Οι ασθενείς που έχουν αίμα ρέζους αρνητικό - περίπου 15 τοις εκατό του πληθυσμού είναι - θα χρειαστούν μία δόση ανοσοσφαιρίνης , η οποία μπορεί να κοστίσει € 30 έως € 90 επιπλέον. Αναλγητικά φάρμακα και αντιβιοτικά μπορεί επίσης να επιβαρύνουν το κόστος (μερικές κλινικές προσφέρουν Valium για € 150 ή περισσότερα).
Μερικές φορές , απαιτούνται εξετάσεις αίματος μετά τη διαδικασία για επιβεβαίωση ότι όλος ο ιστός της εγκυμοσύνης έχει αφαιρεθεί από τη μήτρα , για πρόληψη λοίμωξης, με κόστος περίπου € 70 .

Εκπτώσεις
Οι αμβλώσεις σε κλινικές χαμηλού κόστους μπορεί να κοστίσουν 20 με 30 τοις εκατό λιγότερο από ό, τι αμβλώσεις σε ιατρείο .  Επίσης συχνά υπάρχουν ειδικές προσφορές για συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού.

Αγορές
Επικοινωνήστε με το γυναικολόγο σας για να δείτε αν εκτελεί αμβλώσεις.  Βεβαιωθείτε ότι ο φορέας που θα επιλέξετε έχει σχετική κρατική άδεια , και ότι θα κάνει ένα τεστ εγκυμοσύνης και μια γυναικολογική εξέταση ή υπερηχογράφημα για να καθορίσει πόσο έχει προχωρήσει η εγκυμοσύνη. Επίσης, ότι θα απαντήσει στις ερωτήσεις σας και θα σας δώσει από την αρχή το συνολικό κόστος. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι η κλινική έχει συνεργασία με ένα τοπικό νοσοκομείο , σε περίπτωση επιπλοκών .

Η άμβλωση θεωρείται μια διαδικασία χαμηλού κινδύνου , ιδιαίτερα στα αρχικά στάδια της εγκυμοσύνης . Οι κίνδυνοι περιλαμβάνουν ελλιπή άμβλωση, λοίμωξη, αιμορραγία, βλάβη στη μήτρα ή άλλα όργανα, όπως κύστη και έντερα, ή και θάνατο (περίπου 1 στις 100.000).

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου