Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

Πόσο ασφαλές είναι το τατουάζ;

Αποτέλεσμα εικόνας για dangerΗ FDA εξέδωσε γνωμοδότηση για την ασφάλεια στις 15 Μαΐου 2019, προειδοποιώντας τους καταναλωτές, τους καλλιτέχνες τατουάζ και τους εμπόρους λιανικής πώλησης



Τα τατουάζ είναι πιο δημοφιλή από ποτέ. Σύμφωνα με το 2015 Harris Poll, περίπου 3 στους 10 (ή 29%) άνθρωποι που ερωτήθηκαν έχουν τουλάχιστον ένα τατουάζ. Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) βλέπει επίσης αναφορές για άτομα που αναπτύσσουν λοιμώξεις από μολυσμένα μελάνια τατουάζ, καθώς και ανεπιθύμητες αντιδράσεις στα ίδια τα μελάνια.

Με τα χρόνια, η FDA έχει λάβει εκατοντάδες αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών που αφορούν τα τατουάζ: 363 από το 2004-2016.

Πριν κάνετε ένα τατουάζ, εξετάστε αυτές τις βασικές ερωτήσεις, απαντώντας από την Dr. Linda Katz, MD, MPH, διευθυντή του Γραφείου Καλλυντικών και Χρωμάτων της FDA.

1. Πρέπει να ανησυχώ για τις επικίνδυνες πρακτικές ή για το ίδιο το τατουάζ;

Και τα δυο. Ενώ μπορείτε να πάρετε σοβαρές λοιμώξεις από ανθυγιεινές πρακτικές και εξοπλισμό που δεν είναι αποστειρωμένος, οι λοιμώξεις μπορεί επίσης να προκύψουν από μελάνι που έχει μολυνθεί με βακτήρια ή μούχλα. Η χρήση μη αποστειρωμένου νερού για την αραίωση των χρωστικών (συστατικά που προσθέτουν χρώμα) είναι ένας κοινός ένοχος, αν και όχι ο μόνος.

Δεν υπάρχει τρόπος να βεβαιωθείτε ότι η μελάνη είναι ασφαλής. Ένα μελάνι μπορεί να μολυνθεί ακόμη και αν το δοχείο είναι σφραγισμένο ή η ετικέτα λέει ότι το προϊόν είναι αποστειρωμένο.

2. Τι είναι το μελάνι τατουάζ;

Δημοσιευμένη έρευνα έχει αναφέρει ότι μερικές μελάνες περιέχουν χρωστικές ουσίες που χρησιμοποιούνται σε τόνερ εκτυπωτών ή βαφές αυτοκινήτων. Το FDA δεν έχει εγκρίνει χρωστικές για έγχυση στο δέρμα για καλλυντικούς σκοπούς.

Η FDA εξετάζει αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών ή λοιμώξεων από τους καταναλωτές και τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης. Μπορούμε να μάθουμε για τις εστίες από τις κρατικές αρχές που επιβλέπουν τα τατουάζ.

3. Τι είδους αντιδράσεις μπορεί να συμβεί μετά από να πάρει ένα τατουάζ;

Μπορεί να παρατηρήσετε μια εξάνθημα-κοκκινίλα ή φουσκάλες-στην περιοχή του τατουάζ σας και θα μπορεί να ανεβάσετε πυρετό.

Οι πιο επιθετικές λοιμώξεις μπορεί να προκαλέσουν υψηλό πυρετό, ρίγη και εφίδρωση. Η αντιμετώπιση τέτοιων λοιμώξεων μπορεί να απαιτεί ποικιλία αντιβιοτικών - πιθανώς για μήνες - ή ακόμη και νοσηλεία και / ή χειρουργική επέμβαση. Ένα εξάνθημα μπορεί επίσης να σημαίνει ότι έχετε μια αλλεργική αντίδραση. Και επειδή τα μελάνια είναι μόνιμα, η αντίδραση μπορεί να παραμείνει.

Τατουάζ εξάνθημα
Αυτό είναι ένα παράδειγμα μιας αλλεργικής αντίδρασης σε ένα τατουάζ.Tattoo rash

Επικοινωνήστε με το γιατρό σας εάν έχετε κάποιες ανησυχίες.

4. Μπορεί να δημιουργήσει ουλώδη ιστό μετά από να πάρει ένα τατουάζ;

Ο ουλώδης ιστός μπορεί να σχηματιστεί όταν κάνετε ένα τατουάζ, ή θα μπορούσατε να αναπτύξετε «κοκκιώματα», μικρούς κόμβους ή χτυπήματα που μπορεί να σχηματιστούν γύρω από το υλικό που το σώμα αντιλαμβάνεται ως ξένο. Εάν έχετε την τάση να αποκτάτε χηλοειδής ουλές που αναπτύσσονται πέρα ​​από τα φυσιολογικά όρια - μπορείτε να αναπτύξετε το ίδιο είδος αντίδρασης στο τατουάζ.

5. Τι πρέπει να γνωρίζω σχετικά με τα MRIs εάν έχω ένα τατουάζ;

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να έχουν πρήξιμο ή κάψιμο στο τατουάζ όταν κάνουν μαγνητική τομογραφία (MRI), αν και αυτό συμβαίνει σπάνια και δεν διαρκεί πολύ. Ενημερώστε τον γιατρό σας να γνωρίζει ότι έχετε ένα τατουάζ πριν από την παραγγελία ενός μαγνητικού ελέγχου.

6. Τι γίνεται με τα μελάνια τατουάζ και τα κιτ;

Τα μελάνια και τα κιτ που πωλούνται ως "do-it-yourself" στους καταναλωτές έχουν συσχετιστεί με λοιμώξεις και αλλεργικές αντιδράσεις. Η FDA ανησυχεί επίσης ότι οι καταναλωτές μπορεί να μην ξέρουν πώς να ελέγχουν και να αποφεύγουν όλες τις πηγές μόλυνσης.

7. Θα μπορούσαν άλλα προβλήματα να εμφανιστούν αργότερα;

Παρόλο που η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη στο FDA και αλλού, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές ερωτήσεις σχετικά με τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις των χρωστικών ουσιών, των άλλων συστατικών και πιθανών μολυντών στις μελάνες τατουάζ. Η FDA έχει λάβει αναφορές για κακές αντιδράσεις στα μελάνια τατουάζ αμέσως μετά το τατουάζ και ακόμη και χρόνια αργότερα. Μπορεί επίσης να γίνετε αλλεργικοί σε άλλα προϊόντα, όπως βαφές μαλλιών, εάν το τατουάζ σας περιέχει p-φαινυλενοδιαμίνη (PPD).

Στη συνέχεια, υπάρχει αφαίρεση τατουάζ. Δεν γνωρίζουμε τις βραχυπρόθεσμες ή μακροπρόθεσμες συνέπειες του τρόπου με τον οποίο οι χρωστικές διαλύονται μετά τη θεραπεία με λέιζερ. Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι ορισμένες διαδικασίες απομάκρυνσης τατουάζ μπορεί να αφήσουν μόνιμες ουλές.

8. Εάν πάρω τατουάζ και αναπτύξω λοίμωξη ή άλλη αντίδραση, τι πρέπει να κάνω;

Πρώτον, επικοινωνήστε με τον επαγγελματία υγείας σας.

Δεύτερον, ενημερώστε τον καλλιτέχνη τατουάζ έτσι ώστε να μπορεί να αναγνωρίσει το μελάνι και να αποφύγει τη χρήση του ξανά. Ζητήστε τη μάρκα, το χρώμα και οποιοδήποτε αριθμό παρτίδας ή παρτίδας της μελάνης ή του αραιωτικού για να καθορίσετε την πηγή του προβλήματος και πώς θα το αντιμετωπίσετε.

Τρίτον, αν είστε καταναλωτής, καλλιτέχνης τατουάζ ή επαγγελματία υγείας, πείτε το στο FDA . Παρέχετε όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το μελάνι και την αντίδραση και την έκβαση. Οι εκθέσεις από τους καταναλωτές αποτελούν μία από τις σημαντικότερες πηγές πληροφοριών για την ασφάλεια.

Η αφαίρεση τατουάζ μπορεί να είναι πιο δύσκολο από ό, τι νομίζετε
Έτσι σκεφτείτε πριν σας μελάνι. Εξετάστε τους κινδύνους.

Θυμηθείτε επίσης ότι η αφαίρεση ενός τατουάζ είναι μια επίπονη διαδικασία και η πλήρης απομάκρυνση χωρίς ουλές μπορεί να είναι αδύνατη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου