Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

5 πράγματα που θα ήθελες να γνωρίζεις για την παρένθετη μητέρα (αμοιβή κτλ)

1.Είναι αλήθεια πως οι παρένθετες μητέρες είναι συνήθως φτωχές;

Το οικονομικό κίνητρο συνήθως είναι ο νούμερο ένα λόγος που μια γυναίκα δέχεται να γίνει παρένθετη μητέρα. Ενδεικτικά οι αμοιβές της παρένθετης είναι οι εξής:



ΗΠΑ (Καλιφόρνια) - 60.000 δολάρια
Ουκρανία  - 23.000 δολάρια
Ρωσία  - 15.000 δολάρια

2. Αν η παρένθετη μητέρα μετανιώσει και δεν θέλει να παραδώσει το μωρό τι μπορώ να κάνω;

Μεταξύ των βιολογικών γονιών και της παρένθετης γίνεται συνήθως συμβόλαιο που αναγράφει ρητά τους όρους έτσι ώστε αν αλλάξει κάτι στην πορεία να μπορούν με τη νόμιμη οδό να πάρουν το παιδί.
Το 2011 στην Αμερική μία παρένθετη αρνήθηκε να παραδώσει το παιδί διότι οι βιολογικοί γονείς εμφάνισαν ψυχοσικό σύνδρομο. Ακολούθησε δικαστήριο το οποίο έδωσε την επιμέλεια στην παρένθετη μητέρα και είχε ως όρο πως μόνο όταν το παιδί κλείσει τα 18 μπορεί να έρθει σε επαφή με τους βιολογικούς γονείς.
Λαμπρό παράδειγμα είναι η παρένθετη μητέρα διδύμων Deborah Bolig η οποία διατηρεί άριστες σχέσεις με τους βιολογικούς γονείς.
Η Deborah Bolig (αριστερά) και οι βιολογικοί γονείς των δίδυμων (δεξιά)
3.Τι θα συμβεί αν μετανιώσουν οι βιολογικοί γονείς και η παρένθετη δεν θέλει να αναλάβει την επιμέλεια;

Δυστυχώς το παιδί θα καταλήξει στο ορφανοτροφείο.

4. Τι γίνεται αν το παιδί που κυοφορεί ή γεννιέται έχει αναπηρία;

Εαν η διαδικασία έχει γίνει σωστά θα πρέπει να έχει προβλεφθεί στους όρους του συμβολαίου. Δυστυχώς το 2014 στην Ινδία προκλήθηκε παγκόσμια συγκίνηση από την περίπτωση του Gammy.


Ένα αυστραλιανό ζευγάρι προσέλαβε μια Ταιλανδή ως παρένθετη και κυοφόρησε δίδυμα. Το ένα εξ αυτών είχε σύνδρομο Down και μετά τη γέννα πήραν μαζί τους το υγιές παιδί και άφησαν πίσω αυτό. Προς τιμήν της τον ανέλαβε η παρένθετη μητέρα.

5.Υπάρχουν γυναίκες που θα γεννούσαν δωρεάν ένα παιδί;

Ένα φαινόμενο αρκετά συνηθισμένο στον Καναδά είναι το κίνημα 
shop_maeandmoe στο οποίο δέχονται να κυοφορήσουν δωρεάν ένα παιδί κατά της εμπορευματοποίησης και βοηθώντας την κοινωνία για ένα καλύτερο μέλλον.

Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου